Helsingørin kunta valitsi Fibon pienten päästöjen ja hyvän laadun vuoksi

Tanskassa sijaitsevan aistielämyksiä tarjoavan Snoezelhuset i Helsingørin uusien tilojen rakennusprojektissa 40 prosenttia pienempi hiilijalanjälki ja hyvä kulutuskestävyys kallistivat vaakakupin Fibo-seinäpaneelien puoleen.


Alamme on pakko tehdä osuutensa, jotta kokonaispäästöjä saadaan pienemmiksi. Fibo on ylpeä siitä, että se pystyy tarjoamaan seinälaatoille vaihtoehdon, joka on vähintään yhtä kestävä, josta on saatavilla runsaasti eri malleja, joka on huomattavasti edullisempi ja merkittävästi ympäristölle parempi – nyt myös dokumentoidusti.

Lars Kristiansen, Fibon markkinointijohtaja.

Aisteja kutkuttavaa

Snoezelhuset tarjoaa aistielämyksiä kaikenikäisille. Tiloissa on sekä aisteja stimuloivia että aisteja rauhoittavia tiloja.

Helsingørin kunnan visiona on olla hiilineutraali vuoteen 2045 mennessä. Kunta on keskittynyt vastuullisuuteen koko Snoetzelhusetin rakennusprosessin ajan ja onnistunut saamaan rakentamisen hiilidioksidipäästöt pienennettyä 30 tonniin, kun vastaavassa projektissa päästöt olisivat normaalisti 45 tonnia.

Helsingørin kunta pyrki löytämään rakennukseen laadukkaita mutta pienipäästöisiä materiaaleja yhteistyössä useiden arkkitehtien, insinöörien ja urakoitsijoiden kanssa. Kaikkiin märkätiloihin valittiin Fibon täysin vedenpitävät seinäjärjestelmät.

Rakennusala voi pienentää päästöjään

Rakennusalan hiilidioksidipäästöt muodostavat 40 prosenttia kokonaispäästöistä, joten sillä on valtavat mahdollisuudet pienentää päästöjä. Siksi mahdollisimman pienen hiilijalanjäljen painottaminen on jatkossa erittäin tärkeää. Toistaiseksi rakennusten päästöasioissa on keskitytty käytönaikaisiin päästöihin, mutta nyt huomiota on alettu kiinnittämään myös rakennusvaiheen päästöihin. Siksi materiaalivalinnat ovat entistä tärkeämpiä.

Täysin vedenpitävän Fibo-seinäjärjestelmän hiilijalanjälki on pienempi kuin laatoituksen. Kulutusta kestävä lopputulos on helppo puhdistaa, ja se pitää rakenteet kuivina. Lisäksi asennuksessa säästyy kustannuksia, sillä se on jopa viisi kertaa nopeampaa kuin laatoittaminen.

Vedenpitäviä seinäjärjestelmiä, joiden ydin on ympäristösertifioitua puuta

Järjestelmä koostuu paneeleista, joiden ydin on hiiltä luontaisesti sitovaa ja varastoivaa ympäristösertifioitua puuta. Pinnan korkeapainelaminaatti pitää veden loitolla, ja Fibon oma Aqualock-mekanismi tiivistää saumat, kun paneelit lukitaan yhteen.

Seinäpaneeleja on saatavilla täysmittaisina, ja ne voidaan asentaa olemassa oleviin seiniin tai koolaukseen. Niiden alle ei tarvita erillistä pohjamateriaalia tai alustaa kuten laatoitettaessa.

Asiakas

Fibo-tuote

Mediajulkisuus