Suihku, jonne oppilaat haluavat!

Uimahallin suihkutilat uudistettiin Fibon seinäpaneeleilla.


Tanskalaisen Trørødin koulun uimahalli toivottaa taas oppilaat tervetulleiksi erilaisiin vesiharrastuksiin. Uimahalli oli lyhyen aikaa suljettuna, kun uimahallin pukeutumis- ja suihkutilat uusittiin kesälomien aikana vuonna 2022. Uudeksi pintamateriaaliksi valittiin tanskalaisen A. Rindom A/S -tukkuliikkeen toimittamina Fibon seinäpaneelit – ympäristöystävällinen ja kestävä vaihtoehto laatoitukselle.

Rudersdalin kunnan liikuntatoimen johtaja Claus Madsenin mukaan kasvava joukko uimareita jätti peseytymättä ennen altaaseen menoa, koska suihkutilat olivat nuhjuiset ja epämiellyttävät.

Kukaan ei käynyt enää suihkussa, koska suihkutiloissa ei ollut mukava olla. Päätin, että meidän on yritettävä tehdä suihkutiloista paikka, jossa uimarit viihtyvät.

Liikuntatoimen johtaja Claus Madsen

Ajatus käyttää Fibon seinäpaneeleita perinteisen laatoituksen sijaan tuli Lars Warmilta, joka on Tanskan uimahallien neuvontapalveluiden (DASRA) pääarkkitehti ja rakennuskonsultti. DASRA keskittyy toteuttamaan mittavia kansallisia uimahallihankkeita.

Suosin mielelläni innovatiivisia ratkaisuja, ja kun DASRA:n neuvonantajamme ehdotti Fiboa ja näytti meille valokuvia Pohjois-Jyllannissa Fibo-seinäpaneeleilla toteutetusta hankkeesta, tiesin, että tämä olisi meillekin täydellinen ratkaisu.

kertoo liikuntatoimen johtaja Claus Madsen.

”Päätimme käyttää neljää eri väriä olevia Fibo-seinäpaneeleita. Pukuhuoneiden moderni ilme on luotu vaaleilla väreillä. Sinne on myös asennettu musiikintoistojärjestelmä. Uudistukset ovat toimineet toivotulla tavalla, sillä oppilaiden mielestä pukuhuone on nyt viihtyisä paikka oleskella ystävien seurassa”, Claus Madsen toteaa.

After renovation

Fibo-seinäjärjestelmän taloudelliset edut – puolet laatoitusta edullisempi

Fibo-seinäjärjestelmän taloudelliset edut painoivat myös Rudersdalin kunnan päätöksenteossa. Fibo on laatoitusta nopeampi ja edullisempi asentaa. Lisäksi Fibo-seinäpaneelien ylläpito ja puhdistus on helpompaa. ”Trørødin koulu on vanha, ja sen pukeutumis- ja saniteettitilat ovat suuret. Laatoitus olisi tullut meille erittäin kalliiksi. Fibo-seinäpaneelit tulivat puolet laatoitusta halvemmiksi. Lisäksi säästämme ylläpidossa, sillä Fibon seinäpaneelit ovat laatoitusta helpommat pitää puhtaana. Säästääksemme kustannuksissa olemme myös asentaneet automatisoidun puhdistusjärjestelmän”, kertoo Rudersdalin kunnan liikuntatoimen johtaja Claus Madsen.

Fibo – märkätiloihin suunniteltu

DASRA:n rakennuskonsultti Lars Warm suositteli empimättä Fibon märkätilapaneeleita etenkin niiden korkean laadun ja laajan pintakuosivalikoiman vuoksi.

Seinäpaneelit on suunniteltu nimenomaan märkätiloihin. Lisäksi valikoimassa on suuri määrä eri värejä ja pintakuviovaihtoehtoja valittavaksi. Jokainen löytää varmasti mieluisan vaihtoehdon.

Rakennuskonsultti Lars Warm

“Olemme jo pitkään etsineet varteenotettavaa vaihtoehtoa laatoitukselle uimahallin tilojen rakennusmateriaalina. Fibo on tuote, jota suosittelemme jatkossakin.

“Leikimme hieman eri väreillä ja yhdistelmillä, ja päädyimme käyttämään pääasiallisena mallina Cracked Cement-pintaa, joka tyttöjen puku- ja suihkutiloissa yhdistettiin ekstramattaan Pale Pink -sävyyn sekä korkeakiiltoiseen Aquamarine -sävyyn poikien puolella”, Lars Warm kertoo.

“Kokemuksemme mukaan mitä houkuttelevampi tila on, kun sinne astuu sisään, sitä parempaa huolta siitä pidetään. Tämä ei koske ainoastaan siivoushenkilökuntaa vaan myös tiloja käyttäviä oppilaita”, kertoo tanskalaisen A. Rindom -tukkuliikkeen aluepäällikkö Peter Roschmann.

Seinäpaneelien tasainen, sileä pinta on helppo pitää puhtaana. Laattojen ja laattasaumojen puhdistamiseen tarvitaan vahvoja kemikaaleja.

Aluepäällikkö Peter Roschmann, A. Rindom

Fibo – kestävä ratkaisu rakennushankkeisiin

”Fibon seinäpaneelit toimivat aivan samoin kuin laatat. Tämä on ollut mielenkiintoinen kestävän kehityksen mukainen uudistusprojekti, jossa on säästetty paljon sekä aikaa että rahaa”, Peter Roschmann kertoo. ”Fibo on norjalainen tuote, jonka hiilijalanjälki on pieni”, hän jatkaa. Paneelit on tehty kestävästä vanerista, ja niihin käytetty puu on sekä FSC (Forest Stewardship Council) että PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification) -sertifioitua.