Mietitkö vastuullisuutta, kun suunnittelet kylpyhuoneremonttia?

Kannattaisi miettiä, sillä Fibo-seinäjärjestelmä auttaa säästämään sekä kasvihuonekaasupäästöjä että rahaa uuden kylpyhuoneen rakentamisessa tai vanhan remontoinnissa.


Hyviksi ilmastoteoiksi mainitaan usein lihansyönnin ja lentämisen vähentäminen, mutta julkisessa keskustelussa harvoin muistetaan mainita remontoinnissa ja rakentamisessa tehtyjen valintojen ympäristövaikutuksia. Ne voivat olla suuret.

Rakennusala tuottaa 40 prosenttia kasvihuonekaasupäästöistä ja kuluttaa 40 prosenttia maapallon luonnonvaroista. Suurin osa päästöistä syntyy nimenomaan rakennustuotteista.

Koska luku on näin suuri, meillä rakennustuotteiden valmistajilla on tärkeä vastuu ympäristöystävällisempien valmistustapojen kehittämisessä.

Lars Kristiansen, Fibon markkinointijohtaja.

Vedenpitäviä seinäjärjestelmiä, joiden ydin on ympäristösertifioitua puuta

Fibo valmistaa täysin vedenpitäviä seinäjärjestelmiä kylpyhuoneisiin, keittiöihin ja muihin tiloihin, joiden tulee kestää kovaa kulutusta. Seinäjärjestelmillä on 15 vuoden takuu, saatavilla on useita erilaisia pintakuvioita, ja järjestelmät ovat helpompi ja edullisempi valinta kuin laatoitus.

Järjestelmä koostuu paneeleista, joiden ydin on hiiltä luontaisesti sitovaa ja varastoivaa, ympäristösertifioitua puuta. Pinnan korkeapainelaminaatti pitää veden loitolla, ja Fibon oma Aqualock-mekanismi tiivistää saumat, kun paneelit lukitaan yhteen.

Seinäpaneeleja on saatavilla täysimittaisina, ne voidaan asentaa olemassa oleviin seiniin tai koolaukseen. Niiden alla ei tarvitse olla erillistä pohjamateriaalia tai alustaa, ja seinäpaneelien asennuksessa tarvitaan vähemmän tuotteita kuin laatoituksen tekemisessä.

80 prosenttia vähemmän materiaalia ja yli 40 prosenttia pienemmät hiilidioksidipäästöt kuin laatoituksella

Suurimmat ilmastohyödyt liittyvät seinäjärjestelmään itseensä. Se koostuu nimittäin paneeleista, joiden pinnassa on vedenpitävä kalvo ja jotka asennetaan suoraan koolaukseen toisin kuin laatoitus, joka edellyttää alustaa ja useita lisätuotteita. Siksi Fibo-seinäjärjestelmä sisältää keskivertokylpyhuoneessa 80 vähemmän materiaalia kuin laatoitus.

Cracked Cement

Tämä käy ilmi tuoreesta raportista, jonka on laatinut Asplan Viak. Raportissa todetaan myös, että Fibo-seinäpaneelien käyttäminen kylpyhuoneessa tuottaa keskimäärin yli 40 prosenttia vähemmän kasvihuonekaasupäästöjä kuin laatoitus riippuen siitä, mille markkinoille tuotteet viedään. Hiilijalanjälki on laskettu tuotteiden koko elinkaaren ajalta. Siinä on otettu huomioon tuotteiden kokonaishiilijalanjälki tuotannosta, kuljetuksista ja asennuksista hävittämiseen ja luonnossa hajoamiseen asti.

Fiksu valinta sekä ympäristön että budjetin kannalta

”Ympäristöystävällisin valinta on usein myös kallein. Tämä ei kuitenkaan päde kylpyhuoneen remontointiin. Fibo-seinäjärjestelmä on huomattavasti edullisempi vaihtoehto kuin laatoitus, kun huomioon otetaan sekä materiaali- että työkustannukset. Lisäksi sen hiilidioksidipäästöt ovat yli 40 prosenttia pienemmät. Valittavana on useita pintakuvioita, jotka edustavat modernia skandinaavista tyyliä”, kertoo Lars Kristiansen Fibosta.

Lue koko raportti tästä (englanniksi)