Fibo osaksi opetussuunnitelmaa


Rakennusalan kehittyessä tarvitaan ammattilaisia, jotka osaavat hyödyntää innovatiivisia materiaaleja ja uusia tekniikoita. Suomen johtava käsityöalan ammattiopisto Yrkesakademin i Österbotten (YA) onkin nyt ottanut Fibo-seinäpaneelien käytön osaksi opetussuunnitelmaansa.

Rakennusalan siirtymä kohti moderneja materiaaleja ja tekniikoita ei ole mikään ohimenevä trendi vaan vastaus rakennusprojekteihin kohdistuviin, alati kasvaviin pitkäikäisyyttä, kestävää kehitystä ja tehokkuutta koskeviin vaatimuksiin. Fibon seinäpaneelit ovat myös osa ratkaisua: laadukas, täysin vedenkestävä tuote, joka on nopea ja helppo asentaa, pitkäikäinen ja käytössä edullinen.

Koulu, joka katsoo tulevaisuuteen

Yrkesakademin i Österbotten (YA) on merkittävä ruotsinkielisen koulutuksen tarjoaja Suomessa, ja sillä on oppilaitoksia Närpiössä, Vaasassa, Pedersöressä ja Pietarsaaressa. YA työllistää yli 200 ammattilaista, tarjoaa opetusta noin 2 600 opiskelijalle ja sieltä valmistuu vuosittain noin 800 uutta käsityöalan ammattilaista.

YA ja Fibo ovat kouluttaneet rakennusalan ammattilaisia yhteistyössä jo yli 10 vuotta. Fibon ottaminen osaksi opetusta tarkoittaa, että Suomi on etulinjassa kouluttamassa rakennusalan ammattilaisia, jotka ovat innovatiivisia ja joilla on erinomaiset valmiudet vastata modernin rakennusteollisuuden haasteisiin.

Yhteistyö on nyt noussut uudelle tasolle, ja Fibo on otettu osaksi opetusohjelmaa. Tähän liittyen ryhmä koulun rakennusalan opettajia ja johdon edustajia teki viikon tutustumismatkan päätoimipaikkaamme ja tehtaallemme Norjan Lyngdaliin. Antoisa viikko sisälsi koulutusta sekä tiedon ja ideoiden vaihtoa puolin ja toisin,

kertoo Fibon Suomen ja Baltian maajohtaja Jan Klemets.

Tulevaisuuden ammattilaisten kouluttaminen on tärkeää

”Näkemyksemme mukaan Fibon seinälevyt tarjoavat useita etuja verrattuna perinteisempiin vaihtoehtoihin kuten laatoitukseen.


Fibo-seinäpaneelit voivat säästää rakennushankkeen kustannuksia merkittävästi, koska seinäpaneelit vaativat huomattavasti vähemmän pohjatyötä, eikä laastin kuivamista tarvitse odotella.
Nopea asennus on tärkeää jokaiselle kustannustietoiselle rakentajalle. Nopea asennus voi säästää kustannuksia huomattavasti esimerkiksi siksi, että yksikertaisempi materiaalin käsittelyprosessi ja vähemmän jätettä lajiteltavaksi auttavat vähentämään asennukseen kuluvaa työaikaa.

Nopea asennus takaa, että työ etenee rivakasti, ja se tekee rakennushankkeesta tehokkaamman. Tämä vähentää viivästysten riskiä etenkin suuren mittaluokan rakennushankkeissa. Näistä syistä Fibon sisällyttäminen tulevaisuuden rakennusalan ammattilaisten opetusohjelmaan on luonnollinen valinta”, sanoo YA:n rakennusalan lehtori Charles Søderman.

Jan Klemets (vas.) ja Charles Søderman (oikealla)

Onko sinulla kysyttävää tuotteistamme?

Älä epäröi ottaa yhteyttä. Keskustelemme projektistasi mielellämme, eikä se sido sinua mihinkään.

Jan Klemets

Title
Maajohtaja
Tel:
+358 (0) 44 244 2566
Sähköposti

Petri Pelkonen

Title
Myyntipäällikkö
Tel:
+358 (0) 44 548 7599
Sähköposti