Tanums Bostäder valitsi Fibon tuotteet huoneistojensa kylpyhuone- ja keittiöremontteihin

Ruotsissa kunnat ja yksityiset omistajat ovat merkittäviä vuokranantajia. Näissä asunnoissa kylpyhuone- ja keittiöremonttien tarve on huomattava. Lue, kuinka Beijer myy Fiboa Ruotsin Tanumshedessa ja inspiroidu tekemään sama paikallisten kiinteistönomistajiesi kanssa!


Jos vastattavanasi on useampia asuntoja, Fibon märkätilapaneelit ovat älykäs ratkaisu, joka on nopea asentaa ja kustannuksiltaan edullinen. Fibon muita etuja ovat helppo ylläpito, suoja vaurioita vastaan sekä ennakoitavat ylläpitokustannukset.

Kuinka hoitaa ja kehittää suurta kiinteistösalkkua?

Jokainen vuokranantaja tietää, kuinka haastavaa on pitää suuri määrä asuntoja päivitettynä ja hyvässä kunnossa. Kiinteistöjen säännöllinen ylläpito on tärkeää, sillä se ylläpitää vuokralaisten tyytyväisyyttä ja hyvinvointia, ja se vaikuttaa myös ratkaisevasti kiinteistösalkun arvoon. Vuokranantajan näkökulmasta remonttien aiheuttamat katkokset vuokrasopimuksissa tarkoittavat kuitenkin merkittävää epävarmuutta kustannuksiin, prosesseihin ja aikatauluihin. Käydään nyt Ruotsissa Bohusin läänissä katsomassa, miten Tanums Bostäder on ratkaissut haasteen.

Tanumin kunta. Kuva: tanumsbostader.se

Suunnannäyttäjänä Tanums Bostäder

Tanums Bostäder vastaa yhteensä 735 kunnan omistamasta ja hallinnoimasta asunnosta, joiden kylpyhuoneita ja osin myös keittiöitä on päivitettävä ajoittain.

Meidän vastuullamme on tarjota vuokralaisille hyvää palvelua. Vain harvalla on mahdollisuus muuttaa asunnostaan pois pitemmäksi ajaksi remontin tieltä. Tästä syystä valintakriteereissämme remonttiin ja asennukseen kuluva aika olivat tärkeitä

kertoo Tanums Bostäderin johtaja ja projektipäällikkö Paul Dahlin.

Ratkaisu löydettiin yhteistyössä urakoitsijana toimivan KJ Byggin ja märkätilapaneeleita ja keittiön välitilalevyjä toimittavan Beijer Byggmaterialin kanssa. Eri vaihtoehdot arvioitiin perusteellisesti, minkä jälkeen ratkaisuksi valittiin Fibon seinäpaneelit. Valinta perustui useampaan kriteeriin:

  • Nopea ja tehokas asennus
  • Erinomainen kestävyys
  • Hygieenisyys ja helppo puhdistus
  • Kestävyys, takuu ja tuleva operatiivinen taloussuunnittelu
  • Beijerin ja Fibon hyvä asiakastuki ja toimituskapasiteetti.

Vuokralaisten suureksi iloksi yhteensä 200 kylpyhuonetta ja noin 50 keittiötä remontoitiin keväällä 2023. Kaikkien asuntojen tyyliksi valittiin ajattoman klassinen Denver White, jota käytettiin sekä kylpyhuoneissa että keittiöissä.

Yhteistyö Beijer Byggmaterialin kanssa oli saumatonta. Beijer Byggmaterialin Andreas Anderssonilla on tuotteita aina varastossa, ja hän toimittaa niitä työmaalle lyhyellä varoitusajalla

sanoo urakoitsija KJ Bygg AB:n paikallinen johtaja Joakim Borggren.

”Fibon märkätilapaneeleiden selkeä etu on, että saamme kylpyhuoneen remontoitua päivässä. Laatoittamalla päiviä kuluisi vähintään viisi”, Joakim Borggren jatkaa.

Yksi Fibon eduista on, että asennusprosessissa ei ole vettä – ja näin ollen kuivaamisaikaa – vaativia vaiheita. Tämä tarkoittaa koko projektin tasolla sekä ajan että rahan säästämistä. ”Fibo on työ- ja materiaalikustannuksiltaan 40 prosenttia halvempi kuin laatoitus. Ero on vielä suurempi, jos vanhat Fibon seinäpaneelit korvataan uusilla Fibo-paneeleilla tulevaisuudessa”, sanoo Tommy Aronsson.

Beijer

Beijer Byggmaterial AB on Ruotsin suurin kokonaan omistettu rakennustarvikeliikeketju, johon kuuluu 88 myymälää ympäri Ruotsia. Beijer Byggmaterial tarjoaa laadukkaita rakennusmateriaaleja, työkaluja ja palveluita sekä urakoitsijoille että yksityisasiakkaille. Yhtiön liikevaihto on noin 12 miljardia Ruotsin kruunua, ja se työllistää noin 2 500 henkilöä.

Beijer on osa STARK-konsernia, joka on Pohjoismaiden johtava rakennustarviketoimittaja. STARK-konsernilla on liiketoimintaa Tanskassa, Grönlannissa, Norjassa, Ruotsissa, Suomessa, Saksassa, Itävallassa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa.

Tanum

Kauniilla rannikkoseudulla sijaitseva Tanum on Bohusin läänin pinta-alaltaan suurin kunta. Tanumin kunta sijaitsee Strömstadin eteläpuolella, ja sen 13 000 asukasta ovat jakautuneet eri taajamiin ja kyliin, joista tunnetuimpia ovat Tanumshede, Grebbestad ja Fjällbacka.