Fibon seinäpaneeleilla väriä ja ilmettä koulun saniteettitiloihin

Hadstenin ja Ulstrupin koulut valitsivat remonttiinsa Fibo-seinäpaneelit


Hadstenin koulussa vanhat laatat vaihdettiin Fibon raikkaan oransseihin seinäpaneeleihin.

Yhä useamman koulun, päiväkodin, uimahallin, sairaalan ja muiden julkisten tilojen saniteetti- ja keittiötiloja remontoitaessa laatoitus korvataan Fibon vesitiiviillä seinäpaneeleilla. Ratkaisulla on useita etuja mukaan lukien alemmat kustannukset, helpompi puhdistus ja korkea laatu. Lisäksi Fibon valikoimassa on tarjolla suuri joukko erilaisia puu-, kivi-, betoni- ja 3D-kuosisia malleja sekä laaja väriskaala.

Muiden Pohjoismaiden tapaan Tanskassa kylpyhuoneet on tavallisesti laatoitettu. Yhä useampi on kuitenkin huomannut Fibo-seinäpaneelien edut

kertoo aluejohtaja Peter Kjær A. Rindomilta, joka on Fibon jakelija Tanskassa.

Fibo-märkätilapaneeleita on valmistettu Norjan Lyngdalissa jo 1950-luvulta. Fibon seinäpaneelit ovat ympäristöystävällinen vaihtoehto, jonka hiilidioksidipäästöt ovat jopa 45 prosenttia pienemmät kuin laatoitetun kylpyhuoneen.

Remontoidut Hadstenin koulun WC-tilat ovat kokeneet täydellisen muodonmuutoksen.

Raikkaat värit ja hygieenisyys

Hadstenin ja Ulstrupin koulujen WC-tilat uudistettiin Fibon seinäpaneeleilla vuonna 2023. Lopputuloksena olivat viihtyisät ja hygieeniset tilat, joissa iloteltiin raikkailla väreillä. Hadstenissa seinien väriksi valittiin pirteä oranssi, kun taas Ulstrupissa yleisilme on valkoinen, mutta jokaisen WC-tilan takaseinälle valittiin tehosteeksi värikäs seinäpaneeli.

”Ulstrupissa päätettiin käyttää jokaisessa WC-tilassa eri väriä. Huoltoa helpottaa, kun esimerkiksi oppilaat voivat kertoa, että keltaisesta WC:stä on paperi loppu”, kertoo aluejohtaja Peter Kjær. Fibolla on valtava valikoima eri värejä ja malleja. Tällä hetkellä suosittuja ovat kivi- ja betonikuosit, mutta valikoimassa on myös kattava skaala raikkaita värejä.

Helppo puhdistaa

WC-tiloissa hygienia on tärkeää. Fibo-seinäpaneelit on helppo pitää puhtaana ja niiden pinta on todistetusti antibakteerinen, mikä tarkoittaa, että bakteerien on lähes mahdotonta (99,99 %) elää paneelin pinnalla.

Helposti puhdistettava pinta on huomattava etu. Suuri etu on myös, että Fibon seinäpaneeleissa ei ole hankalasti puhdistettavia laattasaumoja. Näin vältetään sekä lian kertyminen että hajuhaitat

aluejohtaja Peter Kjær kertoo.

Kuuntele oppilaiden mielipiteitä uusista wc-tiloistaan

Ystävällinen ympäristölle ja lompakolle

Fibon seinäjärjestelmällä saat täysin vesitiiviit seinät, jotka kestävät kovaakin kulutusta, ovat helppo pitää puhtaana ja tarvitsevat erittäin vähän ylläpitoa. Valittavanasi on laaja valikoima erilaisia malleja puu-, kivi-, betoni- ja 3D-kuosisia seinäpaneeleja sekä kattava väriskaala.

Seinäjärjestelmä koostuu täyspitkistä paneeleista, jotka kiinnitetään suoraan olemassa olevaan seinärakenteeseen tai koolaukseen ja tiivistetään napsauttamalla Fibon oma Aqualock-sauma kiinni. Tavanomaisen kylpyhuoneen rakentaminen Fibo-seinäpaneeleilla on viisi kertaa nopeampaa kuin laatoitus, mikä säästää sekä aikaa että rahaa.

Paneelien ydin on sertifioidusta puusta valmistettua korkeapainelaminaattia, ja paneelien etupinnalla on vedenpitävä kalvo. Tämän ansiosta seinänpaneelin taakse ei pääse syntymään kosteusvahinkoja, ja sileä pinta on helppo pitää puhtaana.

Fibolla on yli 70 vuoden kokemus, ja sen seinäpaneeleita on asennettu yli miljoonaan märkätilaan. Fibo on märkätilastandardien mukaan sertifioitu. Fibo-seinäpaneelien odotettu käyttöikä on vähintään 30 vuotta ja niille annetaan 15 vuoden takuu.

Laatoitukseen verrattuna jopa 45 prosenttia vähemmän CO2-päästöjä

Konsulttiyhtiö Asplan Viakin tekemän riippumattoman tutkimuksen mukaan Fibo-seinäpaneeleiden käyttäminen kylpyhuoneessa tuottaa jopa 45 prosenttia vähemmän CO2-päästöjä kuin laatoittaminen. Laskelmissa on huomioitu koko hiilijalanjälki tuotannosta kuljetukseen, asennukseen ja tuotteen loppukäsittelyyn.

Fibo mediassa

Ota meihin yhteyttä ja kysy lisää!

Jan Klemets

Title
Maajohtaja
Tel:
+358 (0) 44 244 2566
Sähköposti

Petri Pelkonen

Title
Myyntipäällikkö
Tel:
+358 (0) 44 548 7599
Sähköposti