Maapallolla on yli 11 miljardia ihmistä vuonna 2100

Jotta kaikille löytyisi katto pään päälle, tarvitaan yli kaksi miljardia uutta asuntoa. Tämä tarkoittaa, että rakentamisen on oltava älykkäämpää, tehokkaampaa ja kestävämpää.


Terve sisäilma – kaikille, kaikkialla maailmassa

Olemme käyttäneet YK:n kestävän kehityksen tavoitteita strategisena kehyksenä valitessamme ne tavoitteet, joihin voimme yhtiönä sitoutua. Panoksemme matkalla kohti kestävää tulevaisuutta on jo nyt merkittävä koko tuotannossamme aina raaka-aineiden valinnasta tuotantolinjoihin, toimituksiin ja lopputuotteen laatuun.


Tavoite 3: Takaamme terveellisen elämän ja hyvinvoinnin kaiken ikäisille

Työpaikkana Fibo on sitoutunut ylläpitämään korkeimpia mahdollisia työterveys- ja turvallisuusstandardeja kaikille työntekijöilleen. Lisäksi edistämme aktiivisesti työntekijöidemme fyysistä ja psyykkistä hyvinvointia erilaisten aloitteiden kautta.

Tuotteemme on rekisteröity ympäristötietokantoihin, jotka takaavat täyden läpinäkyvyyden ja vastuullisuuden. Lisäksi kunnioitamme sitoumustamme tarjota terve sisäilma testaamalla jatkuvasti ja kattavasti tuotteitamme tiukimpien kansainvälisten standardien mukaisesti.

 • Seinäpaneeliemme suljetut pinnat takaavat kuivemmat sisätilat, minkä lisäksi ne on helppo pitää puhtaana ilman vahvoja kemikaaleja. Tuloksena on huomattavasti terveempi sisäilma.
 • Kaikki seinäpaneelimme tappavat aktiivisesti haitallisia bakteereja, kuten E. coli ja Staphylococcus aureus, sekä estävät niiden kasvua. Fibo-seinäpaneelit on sertifioitu ISO 22196:2011 ja JIS Z 2801:2010 -standardien mukaisesti.
 • Kaikki Fibon tuotteet on päästötestattu, ja ne täyttävät tiukat päästökriteerit. Tämä tarkoittaa, että niistä ei pääse sisäilmaan haitallisia kaasuja ja muita aineita.

Tavoite 8: Edistämme kaikkia koskevaa kestävää talouskasvua, ja tuottavaa työllisyyttä sekä oikeudenmukaisia työpaikkoja

Fibo työskentelee tiiviissä yhteistyössä viranomaisten ja ammattiyhdistysten kanssa varmistaakseen, että sen kaikki työntekijät saavat samasta työstä saman palkan. Kannustamme aktiivisesti työntekijöitämme järjestäytymään. Lisäksi meillä on työllistämisohjelma työntekijöille, joiden työ- tai toimintakyky on alentunut, sekä oppisopimusohjelmia nuorille, jotka ottavat ensimmäisiä askeliaan uraportailla.

 • Valtaosa Fibon työntekijöistä on järjestäytynyt (yli 60 prosenttia).
 • Fibo tekee yhteistyötä paikallisten viranomaisten kanssa ja tarjoaa työssäoppimismahdollisuuksia vammaisille ja vajaakuntoisille tukeakseen heidän integroitumistaan työpaikalla.
 • Fibo noudattaa samapalkkaisuusperiaatetta ja tarjoaa yhtäläiset uramahdollisuudet kaikille sukupuolesta riippumatta.
 • Parempi työntekijöiden NPS-suositteluindeksi: 11 prosentista vuonna 2018 jopa 52 prosenttiin vuonna 2021.

Tavoite 9: Rakennamme kestävää infrastruktuuria sekä edistämme kestävää teollisuutta ja innovaatioita

Uusinta teknologiaa edustava tehtaamme ja tuotantolinjamme Etelä-Norjassa tuottavat kaukolämpöä paikalliselle yhteisölle. Lisäksi kartoitamme jatkuvasti entistäkin energiatehokkaampia tuotantoprosesseja tulevaisuutta varten.

 • Olemme investoineet 16,5 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria uusiin koneisiin ja laitteisiin, joiden avulla voimme parantaa tehokkuutta ja laskea energian kokonaiskulutustamme.
 • Parannamme tehtaamme toimintaa ja kestävän kehityksen periaatteiden mukaista tuotantoamme jatkuvasti, minkä ansiosta voimme tuottaa enemmän vähemmällä energialla.
 • Kaikki tuotannon jätteet käytetään lämmöntuottoon joko tehtaalle tai kaukolämpöverkkoon.

Tavoite 11: Teemme kaupungeista ja asuinyhdyskunnista turvallisia ja kestäviä

Fibo tekee tiivistä yhteistyötä julkisen ja yksityisen sektorin rakennuttajien kanssa Euroopassa: tavoitteena on rakentaa kuntien vuokra-asuntoja ja muita edullisia ja laadukkaita asumisratkaisuja. Panostuksemme kustannustehokkuuteen ja kestävyyteen tarkoittaa, että terve sisäilma on useamman asukkaan saavutettavissa.

 • Ratkaisumme on 35–50 prosenttia laatoitusta edullisempi.
 • Fibo-seinäjärjestelmän nopea asennus säästää rakennuskustannuksia.
 • Paneelit on helppo vaihtaa, eikä tarvita lisätöitä kuten pohjan tai pintakalvon uusimista.
 • Seinäpaneeleistamme ei haihdu sisäilmaan haitallisia aineita, se on helppo ylläpitää ja kestää vuosikymmeniä.
 • Etelä-Norjassa sijaitseva tehtaamme on ISO 14001: 2015 sertifioitu. ISO 14001:2015 on maailman tunnetuin ympäristönhallintajärjestelmä.

Tavoite 12: Varmistamme kulutus- ja tuotantotapojen kestävyyden

Fibo-seinäratkaisut vähentävät huomattavasti uusien ja saanerattujen kylpyhuoneiden aiheuttamaa kokonaisilmastokuormitusta.

• Fibo-seinäjärjestelmät painavat 50 prosenttia laattapohjaisia järjestelmiä vähemmän, mikä tarkoittaa säästöjä kuljetuksessa ja jätteiden käsittelyssä.
• Mittojemme mukaan tuotetut raaka-aine materiaalit takaavat, että tuotannossa syntyvän jätteen määrä pysyy mahdollisimman pienenä.

Tavoite 13: Toimimme nyt ilmastonmuutosta ja sen vaikutuksia vastaan

Fibon seinäjärjestelmät pienentävät hiilijalanjälkeä huomattavasti aina tuotannosta jakeluun ja asennukseen.

 • Rakennusteollisuus tuottaa jopa 40 prosenttia maailman kasvihuonekaasupäästöistä. Olemme Fibolla sitoutuneet pienentämään rakennussektorin hiilidioksidipäästöjä.
 • Seinälle kiinnitettynä Fibon seinäpaneelien hiilijalanjälki on laatoitukseen verrattuna 50 % pienempi.
 • Vaikka yhtään Fibo-paneelia ei kierrätettäisikään, Fibo-paneloidun kylpyhuoneen käyttöiänaikainen hiilijalanjälki on silti noin puolet laatoitetun kylpyhuoneen hiilijalanjäljestä.

Tavoite 14: Säilytämme meret ja merten tarjoamat luonnonvarat sekä edistämme niiden kestävää käyttöä

Fibo on sitoutunut vähentämään sellaisen jätteen ja pakkausmateriaalien määrää, joka voi päätyä meriimme saastuttamaan niiden eliöstöä ja nopeuttamaan ilmaston lämpenemistä. Tavoitteemme on korvata kaikki käyttämämme muovi hajoavimmilla ja ympäristöystävällisemmillä materiaaleilla.

 • Uuden pakkausteknologian ansiosta olemme jo onnistuneet puolittamaan muovin käyttömme.

Tavoite 15: Suojelemme maaekosysteemejä, palautamme niitä ennalleen ja edistämme niiden kestävää käyttöä, edistämme metsien kestävää käyttöä, taistelemme aavikoitumista vastaan, pysäytämme maaperän köyhtymisen ja luonnon monimuotoisuuden häviämisen

Fibo-seinäjärjestelmämme on valmistettu sertifioidusta uudistuvasta puusta, jonka jäljitysketju raaka-aineesta lopputuotteeseen on katkeamaton.

 • Raaka-aineena käyttämällämme puulla on ainutlaatuinen ominaisuus sitoa ja varastoida hiiltä. Tuotteen elinkaaren näkökulmasta Fibo-seinäpaneelien valmistuksen ja käytön hiilijalanjälki on huomattavasti muita materiaaleja pienempi.
 • Varmistamme, että hankimme materiaalimme vain sellaisilta toimittajilta, jotka ovat sitoutuneet kestävään metsänhoitoon.