Ilmastovaikutukset

Ilmastonmuutos vaatii tekoja. Vastuulliset käytännöt ja kestävät toimenpiteet auttavat torjumaan ilmastonmuutosta ja säilyttämään maapallon luonnonvaroja tuleville sukupolville.


Innovatiiviset seinäpaneelit vähentävät ilmastovaikutuksia

Ilmastonmuutos on yksi ihmiskunnan suurimmista haasteista, ja siihen on löydettävä kestäviä ratkaisuja kaikilla aloilla. Fibo on ottanut aimo harppauksen kohti kylpyhuoneremonttien tuottamien ilmastovaikutusten vähentämistä tarjoamalla innovatiivisen ja ympäristöystävällisen ratkaisun kylpyhuoneiden rakentamiseen ja remontointiin.

80 % vähemmän materiaalia ja yli 40 % pienemmät hiilidioksidipäästöt kuin laatoituksella

Suurimmat ilmastohyödyt liittyvät suoraan Fibo-seinäjärjestelmään. Toisin kuin laatoitus, joka vaatii sopivan alustan ja useita lisätuotteita, vedenpitävällä kalvolla pinnoitetut Fibo-seinäpaneelit asennetaan suoraan koolaukseen. Tämän ansiosta tavanomaisen kylpyhuoneen panelointi Fibo-seinäpaneeleilla kuluttaa 80 prosenttia vähemmän materiaalia kuin laatoitus.

Yllä oleva tieto käy ilmi tuoreesta raportista, jonka on laatinut konsulttiyhtiö Asplan Viak. Raportissa todetaan myös, että Fibo-seinäpaneelien käyttäminen kylpyhuoneessa tuottaa keskimäärin yli 40 prosenttia vähemmän kasvihuonekaasupäästöjä kuin laatoitus riippuen siitä, mille markkinoille tuotteet toimitetaan. Hiilijalanjälki on laskettu tuotteiden koko elinkaaren ajalta. Siinä on otettu huomioon tuotteiden kokonaishiilijalanjälki tuotannosta, kuljetuksista ja asennuksista hävittämiseen ja luonnossa hajoamiseen asti.

Pienemmät ympäristövaikutukset ja pitkä käyttöikä takaavat ilmastoystävällisen remontin:

Fibo toimii vastuullisesti kaikilla liiketoimintansa osa-alueilla. Fibo kehittää tuotantoprosessejaan ja pyrkii vähentämään toimintansa ympäristövaikutuksia jatkuvasti. Meille on tärkeää käyttää kierrätysmateriaaleja sekä huolehtia vastuullisesta jätteiden käsittelystä.

Fibo-seinäpaneelit ovat osoittautuneet ympäristöystävälliseksi ratkaisuksi kylpyhuoneen remontoinnissa. Ne kuluttavat huomattavasti vähemmän materiaaleja ja tuottavat huomattavasti vähemmän hiilidioksidipäästöjä, ja niiden arvioitu käyttöikä on 30 vuotta. Siksi ne ovat vastuullisempi vaihtoehto kuin perinteinen laatoitus. Fibo on edelleen vastuullisten rakennusmateriaalien edelläkävijä ja viitoittaa tietä kohti ilmastoystävällisempää tulevaisuutta.