Kestävä valinta

Ympäristöystävällinen tuotanto on meille itsestäänselvyys. Siksi kehotamme valitsemaan kestäviä ratkaisuja, jotka vähentävät luonnonvarojen ja materiaalien käyttöä. Käytämme ainoastaan sellaisia toimittajia, jotka täyttävät omat vaatimuksemme uusiokäytöstä kaikissa vaiheissa. Sitoutumisemme kestävyyteen on mukana kaikessa, mitä teemme.


Maapallolla on yli 11 miljardia ihmistä vuonna 2100

Jotta kaikille löytyisi katto pään päälle, tarvitaan yli kaksi miljardia uutta asuntoa. Tämä tarkoittaa, että rakentamisen on oltava älykkäämpää, tehokkaampaa ja kestävämpää.

Olemme yhtiönä valinneet omat kestävän kehityksen tavoitteemme YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden pohjalta.

Lähde

Uusiutuvaa ja kestävää

Fibo-seinäpaneelit on valmistettu sertifioidusta ja uudistuvasta puutavarasta, ja niiden ympäristötuoteselosteet antavat lisäpisteitä rakennusprojekteille, joissa vaaditaan BREEAM-NOR-luokitusjärjestelmän mukaista ympäristösertifiointia.

Puu on uusiutuva luonnonvara, joka varastoi hiiltä jopa silloin, kun sitä käytetään tuotteissa. Fibo-seinäpaneelit on valmistettu puutavarasta, jonka PEFC-sertifiointi takaa kestävän metsätalouden. Tuotekohtainen ympäristötuoteseloste (Environmental Product Declaration) dokumentoi sekä raaka-aineen että tuotannon ympäristövaikutukset. Vuosittaisten ESG-raporttiemme avulla voit seurata työtämme energian kulutuksen vähentämiseksi, jätteenkäsittelyn parantamiseksi sekä kiertotalouden puolesta.

BREEAM-pisteet

BREEAM.NO on uudisrakentamisessa ja remonteissa käytetty sertifiointiohjelma. Sertifiointi perustuu pistejärjestelmään, jossa kymmenen osa-aluetta arvioidaan tiettyjen vaatimusten mukaisesti. Osa-alueita ovat mm. suunnittelu ja päästöjen vähentäminen, kestävyys, ilmastomuutoksiin sopeuttaminen, ekologiset arvot ja biologisen monimuotoisuuden suojelu.

Terveempi asuin- ja työympäristö

Fibon terveys- ja ympäristövaikutuksia on arvioitu eri aloilla, ja tuotteet on rekisteröity useisiin pohjoismaisiin ympäristötietokantoihin.

• SINTEFin tekninen hyväksyntä
• Ekologinen tuotearviointi
• Pohjoismainen ympäristömerkintäportaali
• Basta Online
• SundaHus

Ympäristöseloste

Fibo-tuotteiden EPD (Environmental Product Declaration) on riippumaton ja todennettu ympäristötuoteseloste, joka antaa käyttäjille vertailukelpoista tietoa tuotteiden vaikutuksesta ympäristöön tuotteen koko elinkaaren aikana. Kansainväliseen ISO 14025 ‑standardiin perustuvia ympäristötuoteselosteita suositaan eri puolilla maailmaa. Rakentajat voivat käyttää Fibon ympäristötuoteselostetta sertifioidessaan uusia rakennuksia BREEMin mukaisesti.

Lue EPD-raportti

CO2-päästöt

Me fibolaiset haluamme valmistaa tuotteita kestävästi ja ympäristö huomioiden. Olemme päättäneet vähentää koko arvoketjumme ympäristöjalanjälkeä, joten työskentelemme jatkuvasti vähentääksemme päästöjä ja energian käyttöä. Olemme investoineet 140 miljoonaa kruunua uusiin koneisiin ja laitteisiin parantaaksemme tehokkuutta samalla kun vähennämme kokonaisenergiantarvettamme.

Otimme vuonna 2017 käyttöön tuotantolaitteiston, joka vähentää tuotettua neliömetriä kohti kuluvaa energiaa. Paransimme samalla tehtaan logistiikkaa niin, että materiaalien kuljetusmatkat lyhenivät. Me Fibolla teemme jatkuvasti työtä ja tutkimme eri kokonaisratkaisuja ja yksityiskohtia paranteeksemme prosessejamme ja vähentääksemme toimintamme ympäristövaikutuksia.

Monta syytä valita Fibo


 • Helppo asentaa

  Viisi kertaa laatoitusta nopeampi

 • Varma ja hyväksytty järjestelmä

  Lataa tekniset tiedot

 • Ympäristöystävällinen ratkaisu

  Tavoitteena kestävä metsätalous

Siksi me valitsimme Fibon!

Usein kysytyt kysymykset

Koska Fibo-paneelit on piirretty 6-8 cm lattian yläpuolelle, sen takana olevan rakenteen on kestettävä palonkestävyys. Katso SINTEF-rakennustiedot 520.322.

Takuumme on voimassa normaalissa kotitalouskäytössä. Se kattaa vedenpitävyyden, värien pysyvyyden ja tahriutumattomuuden. Se ei kata asennusvirheitä, ajoittaista tai virheellistä käyttöä, siirtymistä rakennustöiden aikana tai virheellistä hoitoa, kuten hankaavia puhdistusaineita. Takuu kattaa vain tässä luetellut oikeudet. Takuu ei kata epäsuoria vahinkoja

Fibo-levyt on helppo pitää puhtaina. Vältyt kaikenlaiselta lialta, jota kaakelisaumoihin tahtoo kertyä. Käytä puhdasta liinaa ja lämmintä vettä. Vaikeasti irtoavaan likaan voi käyttää pesuainetta, jossa ei ole hankausvaikutusta. Lisätietoja on hoito-ohjeissamme.

Fibo-levyä voi käyttää tavallisten sähkö- ja induktioliesien takana, kunhan ne eivät nosta seinän lämpötilaa yli 80 °C:n. Kaasulieden yhteydessä Fibo-levyä voi käyttää vain, jos sen takana käytetään paloturvallista materiaalia.

Fibo-levyjä voi käyttää useimmissa tiloissa, mutta siihen on poikkeuksia. Kuten sauna ja uima-altaat. Fibo sopii mainiosti pukuhuoneeseen, suihkuun tai muihin saunan tai uima-allashuoneen viereisiin tiloihin.

Jos haluat asentaa levyyn kylpyhuonekalusteita, pesualtaan, seinälle asennettavan wc-istuimen tai muita kalusteita, levyä pitää vahvistaa esimerkiksi asentamalla sen taakse 12 mm:n rakennusvaneri. Kalusteet pitää tietenkin kiinnittää myös runkopalkkeihin.

Tiivistekerroksen kalvon ansiosta Fibo-levyillä on hyväksyntä kaikkiin märkätilavyöhykkeisiin, kuten kylpyhuoneen suihkutilaan. Levymme sopivat siksi täydellisesti kaikkiin märkätiloihin sekä paikkoihin, joissa tarvitaan kestäviä ratkaisuja. Kuten kuraeteiseen, harrastustilaan, autotalliin tai pesutupaan. Fibo Kitchen Board -levyissä käytetään samaa tekniikkaa, joten nekin ovat vesitiiviitä.

Monia mallejamme saa 3,20 m korkuisena. Jos valitsemaasi mallia ei ole kyseisessä korkeudessa, meillä on lista, jonka avulla Fibon voi asentaa sopivaan korkeuteen.

Voit unohtaa kosteusesteen, pohjamaalin, kiinnitteet ja saumat. Fibo-levyissä on kosteussulku, joten ne voi asentaa suoraan runkopalkkeihin.

Fibo-levyjä ei tule asentaa suoraan laatoituksen päälle. Koska Fibo-levyissä on kosteussulku, niitä ei voi asentaa kaakeliseinälle, jossa on jo kosteussulku. Kahden kosteussulun väliin muodostuu tila, johon voi kertyä vettä.

Fibo-levyjen asentaminen kipsilevyjen päälle onnistuu mainiosti. Varmista vain, että ruuvi yltää kipsilevyn takana olevaan runkopalkkiin, jotta se kiinnittyy tukevasti.

Fibo-levyjä tulee säilyttää tasaisella alustalla huoneenlämmössä kolmen vuorokauden ajan ennen varastointia.

Tasaisella alustalla säilyttämisen lisäksi Fibo-levyjen pakkausta ei saa avata. Materiaali tarvitsee kolme vuorokautta uuteen ympäristöön sopeutumiseen.

Fibo Seal kehitettiin erityisesti levyjämme varten, ja sillä on Ruotsin teknillisen tutkimuslaitoksen (SP, Sveriges tekniska forskningsinstitut) hyväksyntä. Sitä paitsi Fibo Seal -tiivistemassaa saa levyjen saumojen väreissä. Silikonia ei saa käyttää, vaan vain MS-polymeeritiivisteainetta, jolla on SP-0409/02-standardin mukainen hyväksyntä.

Yhden levyn kiinnittämiseen tarvitaan noin 14 ruuvia (ruuvien väliin jätetään noin 200 mm) ja sisäkulman kiinnitykseen noin 12 ruuvia. Peukalosääntönä voi laskea, että viiteen levypakkaukseen tarvitaan yksi pakkaus ruuveja (kukin pakkaus sisältää kaksi levyä). Fibo Seal -tiivistemassaputkessa on massaa noin 20 juoksumetriin. Peukalosääntönä voit laskea, että yksi Fibo Seal -putki riittää kolmeen levypakkaukseen.

Kaikki tarvittavat tiedot ovat asennusohjeissamme. Ajoissa tehdyt valmistelut säästävät paljon aikaa

Fibon seinälevyjä on pidettävä huoneenlämmössä vähintään kolme vuorokautta ennen asennusta. Varmista, että alusta on pystysuora ja että Fibo-ruuvit tarttuvat pintaan tukevasti. Käytä vain Fibon hyväksymiä tarvikkeita. Älä asenna tuotteita, joissa on näkyviä vikoja tai puutteita. Noudata pakkauksessa olevia asennusohjeita.

Mittaa seinän kokonaispituus, mukaan lukien ikkunat ja ovet. Jaa seinän kokonaispituus sitten 0,6:lla. Näin saat tilattavien levyjen lukumäärän. Kussakin pakkauksessa on kaksi levyä. Muista tarvikkeet.

Miksi valita Fibo?

Fibo-seinäpaneelit on kehitetty niin, että ne on helppo ja kustannustehokas asentaa. Seinäjärjestelmän asentaminen on viisi kertaa nopeampaa kuin laatoitus. Paneelit voi kiinnittää puu- tai teräskoolauksen päälle tai suoraan olemassa olevan seinän päälle.

 • Helppo asennus

  Viisi kertaa nopeampi kuin laatta

 • Varma ja hyväksytty järjestelmä

  Lataa tekninen dokumentaatio

 • Ympäristöystävällinen ratkaisu

  Tavoitteena kestävä metsätalous