white-line

Asenna sisäkulmalista

line

Asenna kulmalista

Seinälevymme ja kulmalistamme ovat erittäin helppoja asentaa. Voit teettää asennuksen rakennusurakoitsijalla, jos et halua tehdä sitä itse. Jos hänellä ei ole vielä Fibo-sertifiointia, pyydä häntä lukemaan seuraavat ohjeet.

1. Sokkelilistan asennus

Asenna sokkelilista vähintään 60 mm korkeuteen lattiasta. Pursota Fibo Seal -tiivistemassaa listan takapuolelle ruuvinreikien alapuolelle ja asenna lista vaakasuoraan. Varmista listan vaakasuoruus vesi- tai laservaa’alla.

1a-bilden-kopia

2. Asennus 2-osaisella sisäkulmalistalla

Aloita asennus aina kulmasta ja tee se vasemmalta oikealle.Kiinnitä sisäkulmalista ruuveilla kulman kummaltakin puolelta.

2

3. Ensimmäinen levy

Tarkista, että ensimmäinen levy on pystysuorassa. Jos levy on liian korkea, lyhennä sitä yläpäästä. Tee koeasennus ilman tiivistemassaa. Puhdista levyn kaikki reunat. Jätä katon rajaan vähintään 5 mm liikkumavara.

3

4. Levitä tiivistemassaa

Levitä tiivistemassaa sahatulle pinnalle, joka tulee kiinni kulmalistaan. Märkävyöhykkeellä 1 tiivistemassaa on levitettävä myös levyn alareunaan.  Käytä Fibo Seal -tiivistemassaa ja tasoita se Fibon poistolastalla.

5e-bilden (1)

5. Kiinnitä levy ruuveilla

Kiinnitä Fibo asennusruuveilla 200 mm ruuvivälillä valmisuraan. Alin ruuvi saa olla enintään 20 mm levyn alareunasta.

6e-bilden

6. Puhdista ja saumaa seuraava levy

Puhdista seuraava levy. Levitä runsaasti Fibo Seal -tiivistemassaa seuraavan levyn saumaan, ennen kuin se napsautetaan paikalleen.

7e-bilden

7. Tiivistemassa

On tärkeää käyttää riittävää tiivistysainetta. Liitoksessa on oltava niin paljon tiivisteitä, että se työntyy koko liitoksen pituudelle. Tee näin: 1. Spray Fibo Puhdista ylimääräinen tiiviste 2. Poista kaikki ylimäärä Fibo Fug 3: llä. Jäljelle jäävät tiivisteet voidaan pyyhkiä pois Fibo-pyyhkeillä.

8e-bilden

8. Asenna viimeinen levy

Mittaa huolellisesti ennen viimeisen levyn asentamista oikeanpuoleiseen kulmaan. Leikkaa levy mittaan ja tee koeasennus ennen Fibo Seal -tiivistemassan levittämistä.

8

9. Saumaa sisäkulmalista

Täytä levyn ja kulmalistan välinen rako Fibo Seal -tiivistemassalla, kun levy on napsahtanut paikalleen. Asenna seuraavan seinän ensimmäinen levy samalla tavalla kuin kohdassa 3. Levitä sitten kummankin levyn nurkkaan asetettavalle reunalle Fibo Seal -tiivistemassaa noin 5 mm paksuudelta. Kun toinen levy on asennettu, nurkan peitelista voidaan asentaa. Työnnä se paikalleen ulkolistaan alhaalta ylös. Käytä niin paljon voimaa kuin on tarpeen, jotta saat sen paikalleen.

11

10. Asenna peitelevy

Levitä Fibo Seal -tiivistemassaa koko listan pituudelta kummallekin puolelle. Ylimääräisen Fibo Seal -tiivistemassan saa pois Fibo Clean -puhdistusaineella, Fibon poistolastalla ja Fibo Wipes -märkäpyyhkeillä.

12

11. Saumaa sokkeli

Levitä Fibo Seal -tiivistemassaa kuvan mukaisesti. HUOMAA! Asennuksella on hyväksyntä ja takuu on voimassa vain, kun siihen käytetään hyväksyttyä tiivistemassaa.

membrane

12. Läpiviennit

Poraa 5 mm putken läpimittaa suurempi reikä. Puhdista sahauspinnat ja levitä Fibo Seal -tiivistemassaa reiän reunoihin.

9e-bilden (1)